/ Община Девня
Кметът на Община Девня награди петокласничката Айлин Ферад, която намери изгубен портфейл, съдържащ пари и лични документи, и го върна на притежателя му. За доблестната постъпка Свилен Шитов днес покани в кабинета си малката Айлин и ѝ подари висококачествен електронен четец, позволяващ продължително четене без умора на очите. 

Ученичка намери пълен портфейл и го върна

Кметът благодари на тийнейджърката за това, че с благородната си постъпка, която стана достояние на цяла България, е дала пример не само на своите връстници, но и на възрастните, като освен това е направила и много добра реклама на града. 

От своя страна Айлин Ферад благодари на Свилен Шитов за жеста и каза, че тя и по-голямата ѝ сестра Айтен, която е студентка в Икономически университет - Варна, открай време са искали да си купят устройство за четене на електронни книги и учебници. Кметът пожела на Айлин да бъде все така добра и ученолюбива, а с действията и постъпките си да продължава да бъде добър пример в обществото. 

Община Девня

Междувременно стана ясно, че притежателят на изгубения портфейл – инж. Галин Грозев от "Агрополихим", утре се завръща от отпуската си и ще посети ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - кв. "Повеляново", за да благодари лично на малката Айлин.