/ снимка: devnyanews.blogspot.bg
Ученичка от Девня намери портфейл, пълен с пари, и го върна. По време на пролетната ваканция петокласничката Айлин Ферад от местното училище „Св. св. Кирил и Методий“  заедно със съученици потеглила на екскурзия. Сядайки в автобуса, момичето забелязало на седалката портфейл. Отворила го и видяла, че вътре има пари и лични документи. 

Въпреки че в този момент около нея нямало други ученици и учители, Айлин веднага известила своята учителка  г-жа Валентинова за изгубената вещ. Оказало се, че преди това автобусът е превозвал служители на завода „Агрополихим“ и един от тях си изтървал портфейла. 

инж.  Галин Грозев
инж. Галин Грозев; снимка: devnyanews.blogspot.bg

„В портфейла ми имаше 200 лева, лична карта, шофьорска книжка и талон. От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската“, разказа собственикът му инж.  Галин Грозев. 

Две момчета от Силистра намериха портфейл и го предадоха в полицията

„Мама и татко винаги са ми казвали, че не е толкова важно да съм отличничка, но че винаги трябва да постъпвам честно с хората, да не ги лъжа, да спазвам обещанията си и да помагам с каквото мога", допълва малката Айлин.