Кирил Йорданов атакува парламента като независим кандидат
Кирил Йорданов атакува парламента като независим кандидат / снимкa: Impact Press Group архив

Дарик Варна честити на патерица Първи април на всички, които се довериха на нашата "опашата лъжа"! Особено на колегите, които не си направиха труда да проверят информацията... И не губете чувството си за хумор до следващия 1 април!

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов ще участва на предстоящите парламентарни избори. Ексградоначалникът ще се яви като независим мажоритарен кандидат. Това стана ясно, след като в последния ден за регистрация на инициативните комитети в ЦИК беше внесено официално заявление.

Според изискванията на Изборния кодекс кандидатурите на независимите мажоритарни кандидати трябва да бъдат подкрепени с 5 000 подписа, а срокът за внасянето им изтича на 9 април. Още във вторник стартира подписката за Кирил Йорданов, като активистите ще бъдат разположени на множество места в града. 

В инициативния комитет, който ще издигне Кирил Йорданов, влизат представители на културния и спортния елит на Варна, както и на множество неправителствени организации. През всичките му мандати те подкрепяха бившия кмет, а малко преди да подаде оставка организираха кампания в негова защита.

Кирил Йорданов вече е бил народен представител. През 1997 г. той влиза в Народното събрание чрез листата на БСП. Две години по-късно напуска парламента, след като печели кметските избори във Варна. Явявайки се на местни избори като независим кандидат, той спечели три мандата.

Като независим мажоритарен кандидат за депутат от Варна на парламентарните избори ще се яви и бившият общински съветник и експрезидент на футболния клуб „Спартак” Иван Славков. Неговият инициативен комитет подаде заявление за участие във вота още миналата седмица.