/ Карин дом
За 4-та поредна година слънчевата градина на Карин дом ще се превърне в приказно място за забавления за цялото семейство. Причината е превърналият се в традиция семеен фестивал „Усмихни се“, който се провежда благотворително в подкрепа дейността на Карин дом и по-специално, тяхната група „Усмивка“ за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа. Събитието отново ще предложи пикник и барбекю зона, крафт бира, фермерски и занаятчийски пазар, работилнички за децата и открита сцена с музика на живо.

Кметът Иван Портних се срещна с участници в Международния фолклорен фестивал

Тази година датите са 15 и 16 септември, а желанието отново е фестивалът да се превърне в празник по повод изпращане на безгрижната ваканция и посрещане на учебната година с усмивка. За да бъде каузата отново успешна и да се съберат необходимите средства за терапевтичните групи, от Карин дом набират партньори, участници и доброволци.

Фестивалът дава необятни възможности всеки варненец да помогне на каузата. Фирмите, които искат да се включат, могат да го направят чрез разработените от екипа на Карин дом програми за филантропия и корпоративна социална отговорност.

Всеки с талант в ръкоделието и различни занаяти може да кандидатства и да бъде одобрен за включване в благотворителния пазар. Доброволци от всякакви възрасти също са добре дошли да помагат по време на фестивала.

Над 400 участници се включват в Международния фолклорен фестивал

Карин дом е център за терапия на деца със специални нужди, създаден от видния дипломат и филантроп Иван Станчов с мисията това да се превърне в едно от най-съвременните места, където тези семейства да получават адекватна помощ и подкрепа.

От тогава до днес, вече 22 години, Карин дом работи основно с гражданска и частна подкрепа, съществувайки благодарение на благодетели. Миналогодишното издание на „Усмихни се“ успя да събере събере 39 428 лв., генерирани от посетители, участници и дарители, които благодарение на своя малък или по-голям принос спомогнаха запазването на група „Усмивка“.

Така това се превръща в едно от най-значимите благотворителни събития в България, обединявайки варненци около каузата на Карин дом.