/ live.varna.bg
12 концерта на открити сцени с над 400 участници от девет държави - Коста Рика, Грузия, Турция, Словакия, Сърбия, Венецуела, Ирландия, Русия и България, са включени в XXVII издание на Международния фолклорен фестивал, който ще се проведе във Варна от 31-ви юли до 4-ти август.  Организатор е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.
 
Събитието ще започне с колоритно шествие от площад „Независимост“ до входа на Морската градина на 31-ви юли от 19ч. Официалното откриване, с концерт на всички гостуващи участници, е предвидено в 21 ч. в Летния театър. По три ансамбъла ще участват във фестивалните вечери на 1-ви август – Ирландия, Сърбия и Венецуела, на 2-ри август – Словакия, Турция и Русия и на 3-ти август – Коста Рика, Сърбия и Грузия.

Два концерта ще има на 1-ви и 2-ри август от 20,30ч. в курортния комплекс "Златни пясъци "и един в район „Вл. Варненчик“ на 3-ти август от 20ч. в читалище „П.Р.Славейков“. Тържественото закриване на фестивала ще бъде на 4-ти август, събота, в 21 ч. в Летния театър, с гала концерт, който ще премине под мотото "Да останем приятели". Всички прояви са с вход свободен.