Кандидат за съветник натиска младите да овладеят кметската власт
Кандидат за съветник натиска младите да овладеят кметската власт / пресцентър

Млада и компактна администрация. Тази политика ще се опитва да налага в новия градски парламент на Варна 24-годишният кандидат за общински съветник Антоан Влаев.

„Само младите хора могат да изчистят лицето на общинската администрация и хората отново да повярват в нейната принципност, неподкупност и ефективност“, обясни осмият в листата на МК „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна“ Антоан Влаев.

24-годишният архитект е категоричен, че варненци ще погледнат с добро око обслужващата ги администрация, само ако тя бъде доминирана от неподкупни, мотивирани, високо образовани и ентусиазирани експерти на  възраст до 35 години и не се издържат десетки дублирани и излишни позиции в нея.

„Познанията на младите във високите технологии предрешава събитията в тяхна полза, тъй като те наистина ще сложат край на дългогодишните и абсолютно празни до момента обещания за електронно управление и он лайн обслужване на гражданите и наистина ще го въведат. Наложително е и сериозно оптимизиране на администрацията. Не може у нас тя да възлиза на 400 000 души, а в САЩ да е само два пъти по-голяма“, коментира Влаев.

Осмият в реформаторската листа обаче е категоричен, че чиновническите позиции в Общината могат да станат привлекателни за младите образовани хора във Варна, само ако им е гарантирано и кариерно развитие.

„Досега никой нормален човек не иска да влиза в общинската администрация, защото, въпреки невисоките заплати, тя е територия за хора с връзки и развитието по стълбицата нагоре е заключено в рамката на Закона за държавната администрация. Ако един млад човек знае, че може само с качества, труд и креативност да се издига, без на по-високата позиция да  парашутира  роднина или партиен кадър, той ще работи в тази администрация – мотивирано и качествено“, обясни младият кандидат за мандат в новия Общински съвет на Варна.