Изправят пред съда биячи, нападнали без причина момчета на спирка
Изправят пред съда биячи, нападнали без причина момчета на спирка / Sofia Photo Agency, архив

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу трима варненци, нанесли жесток и безпричинен побой над двама младежи с особена жестокост и по хулигански подбуди с причиняване на средна и леки телесни повреди. 19-годишният  К. Иванов, 18-годишният А. Тодоров и 16-годишният  към момента на извършване на деянието С.Димитров са обвиняеми като съизвършители в съучастие в причиняване на телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди и с особена жестокост, съобщават от пресцентъра на апелативна прокуратура.

На 22 декември 2014 год. обвиняемият Димитров срещнал непознати за него младежи на автобусна спирка във Варна и започнал да ги предизвиква без повод. Младежите му казали да ги остави намира, но вместо това непълнолетният Димитров повикал обвиняемия Тодоров, който пристигнал с третия съучастник К. Иванов на автобусната спирка. Димитров започнал да удря единия от пострадалите, а другите двама побойници – другото момче, за да демонстрират бойните си умения, като агресията на тримата се редувала върху жертвите. Побоят над пострадалите продължил дори и когато изпаднали в абсолютно безпомощно състояние вследствие на множеството наранявания, кръвонасядания и  ожулвания, представляващи леки телесни повреди. От ритниците по главата била счупена двустранно челюстта на едно от пострадалите момчета.

Когато тримата обвиняеми решили, че са раздали „правосъдие“, си тръгнали, за  да продължат гостуването в дома на свой приятел. По време на оттеглянето си непълнолетният извършител забелязал падналия на земята мобилен телефон на една от жертвите. Димитров го взел и по-късно го продал.

Делото срещу тримата е насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.