Изнудвач остава в ареста
Изнудвач остава в ареста / netinfo
Варненският окръжен съд потвърди ареста на Красимир Минков, на 39 години от Варна, обвинен в изнудване с употреба на сила, и отхвърли като неоснователна жалбата на адвоката му за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

Собственикът на заложна къща Минков е задържан под стража с определение на ВОС на 1 февруари тази година, след като мъж е сигнализирал в полицията, че бил сериозно рекетиран от обвиняемия и от неговия съдружник в бизнеса Вальо Бандита.

Обвиняемият е дал заем на тъжителя и след първото затруднение за погасяване на заема Минков е започнал изнудването. В продължение на 9 месеца през миналата година мъжът е бил системно принуждаван със сила, с бой и дори със заплахи за убийство да връща заема.

Разследването на престъплението е продължило 4 месеца. Предстои внасяне на обвинителния акт в съда.

Фактите и доказателствата, събрани в хода на предварителното производство водят съда до обоснован извод, че Красимир Минков е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

След като анализира всички доказателства и данните за личността на обвиняемия съдът прецени, че Минков е с трайно престъпно поведение. Той е многократно осъждан и съдът има основание да смята ,че последното му престъпление е при условията на опасен рецидив.

В тези аргументи съдът вижда опасност ако е на свобода Красимир да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ако обжалва това определение обвиняемият ще се яви пред Апелативния съд във Варна на 12 юни, от 11 часа.