/ Live.varna.bg
Изградени са 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени напречни неравности във Варна, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. 

Изграждат нова зала на Първа езикова гимназия

По-голямата част от съоръженията са пред училища, детски ясли и градини и са били предвидени в бюджета за тази година.

Те са разположени на: ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Крилатко“; на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Звънче“; пред централния вход на СОУ „П. К. Яворов“ в район "Владислав Варненчик"; на кръстовището на ул. „Дрин“ с  ул. „Генерал Радко Димитриев“, която се използва от учениците в ОУ „Петко Р. Славейков“ и III ПМГ „Акад. Методий Попов“; пред пешеходната пътека на ул. „Братя Миладинови“ на кръстовището с ул. „Оборище", използвана от учениците в ОУ „Васил Априлов“; пред пешеходната пътека на ул. „Васил Друмев“ на кръстовището с ул. „Найден Геров“, използвана за пресичане от учениците от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“; в участъка на автобусна спирка "Черноморец", в двете посоки по линия на автобус  31А по бул." Св. Св. Константин и Елена" и ул."42-ра"; в кв. "Галата" на ул. „Галатея“; на ул. "Петко Стайнов" пред СУПЦ "Д-р Железкова"; в с. Тополи на ул. "Акация"; на кръстовището на бул. „Приморски“ с ул. „Македония“.

Седем варненски училища с 228 864 евро - финансиране по програма „Еразъм+“

Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.