И таксиджиите излизат на протест, блокират Варна в петък
И таксиджиите излизат на протест, блокират Варна в петък / netinfo
В петък в морската столица ще има голям протест на таксиметрови коли. Това съобщи за Дарик председателят на независимия транспортен синдикат “Авто 94” Димчо Иванов. Освен заради високите цени на горивата, жълтите коли ще протестират и заради депозираното им преди месец искане да отпадне изискването за определени години на автомобилите, които се ползват за таксиметров превоз.

Все още не е ясно кои таксиметрови компании ще подкрепят протеста, в който ще се включат още ТИР-ове и докери, посочи Иванов.

Варненски таксита ще подкрепят националния автопротест в София в сряда, съобщи още синдикалният лидер. Той обаче отказа да разкрие кога и колко варненски коли ще отпътуват за столицата, за да не бъде отново приложена практиката на полицията да спира тръгнали за протест коли.

Не сме мислили за вдигане на таксиметровите услуги. Това зависи от шефовете на таксиметрови компании, които вземат тези решения, каза още председателят на независимия транспортен синдикат “Авто 94”.

Около 200 тежкотоварни автомобила се събраха без да протестират преди обяд в Западна промишлена зона.Утре обаче се очаква ТИР-овете отново да излязат на протест из града, като предстои изготвянето на маршрут за шествието.

В звуковия файл ще чуете какво още каза Димчо Иванов за Дарик.