Христо Бозов решил да се кандидатира за кмет след отстраняването си
Христо Бозов решил да се кандидатира за кмет след отстраняването си / DarikNews.bg, архив

Доц. Христо Бозов не е възнамерявал да се кандидатира за кмет на Варна, докато не е бил свален от поста на временен градоначалник след гласуване на Общинския съвет.

„Нямах намерение да участвам във вота, но ме мотивира това, което се разигра на сесията две седмици преди парламентарните избори. Накара ме да мисля, че с действията си само за месец съм направил така, че тези хора, които са работили в ущърб на Варна, да побързат да ме свалят”, коментира пред Дарик доц. Бозов. Той бил убеден, че трябва да се яви като независим кандидат, но не изключва подкрепа от различни партии, след като представи програмата си. Приоритетите в нея са прозрачна работа на администрацията в полза на гражданите, подобряване на градската инфраструктура – ремонт на улици и рехабилитация на тротоарите, подлезите и детските площадки, реализация на европейски проекти, развитие на общинската социална програма, подпомагане на бизнеса.

В инициативния комитет, издигнал кандидатурата на доц. Бозов, влизат: д-р  Светлин Митев – председател на Български лекарски съюз - Варна, д-р Ради Радев - председател на Съюза на хората с увреждания, доц. Мария Брусева – преподавател във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, проф. Валентин Плетньов – директор на Регионален исторически музей, Павел Димитров – офицер от резерва и секретар на Съюза на подводничарите.