/ netinfo
Чаровната и обичана от варненската публика Хилда Казасян влиза в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2018 с един много специален проект, който ще стопли сърцата на зрителите.

Концертът „С музиката на Вили“ гостува в поредицата „На границата с класиката“ днес от 21:00 ч. Той е почит към легендарния баща на Хилда - Вили Казасян и ще се превърне в една приятно носталгична вечер сред зеленината на Летния театър с полъха на добрите стари времена.

Партньор на певицата във вокалите ще е Васил Петров - също ценен от публиката артист с постоянен стил и доказана класа. Песните на Вили Казасян ще прозвучат в аранжимент за голям оркестър със Симфоничния оркестър на Варненската филхармония под палката на Борислав Йоцов. В проекта участват и други трима ярки артисти - Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.
 
Вили Казасян е композитор, диригент, джазмен, оставил своя следа в естрадната, филмовата и театрална музика от 60-те до 80-те години на ХХ век. Дебютира през 50-те години като пианист в „Джаза на младите“, свири в Естрадния оркестър при Сатиричния театър, а по-късно и в Естрадния оркестър на КТР, в който от 1965 г. е диригент.

Автор на детски песни, филмова и театрална музика, телевизионни и радио мюзикъли. Вили Казасян има значителен принос за развитието на фестивала „Златният Орфей“ и телевизиянния конкурс за естрадни певци „Мелодия на годината“. Основател на вокалните състави „До-ре-ми-фа“ и  „Студио В“, той става много популярен с радио предаването „Тромбата на Вили“.
 
Сред неувяхващите му песни са „Мъжката любов“, „Да е влюбен този свят“, „Големи и малки“, „Първа любов“. Хитовете на Вили Казасян остават в класиката на естрадата в изпълнение на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Орлин Горанов, дует „Ритон“, а също и на актьори като Тодор Колев, Коста Цонев, Асен Кисимов. Най-обичаните му композиции ще прозвучат и на варненска сцена в интерпретация на Хилда Казасян и Васил Петров.