Гранд Про постигна втората си победа в Европа
Гранд Про постигна втората си победа в Европа / снимка: БГНЕС, архив

Възпитаниците на Димитър Пантев преодоляха уелсците от „Крадиф Сити“  след  победа с 4:1. Българският шампион поведе рано в двубоя след страхотно отиграване на Несторов и завършващ удар на младия Георги Карагеоргиев в десния горен ъгъл на вратата на противника. До края на първата част положенията пред двете врати не бяха много и закономерно не се стигна до повече голове.

През втората част „Кардиф Сити“ намери начин да стигне до равенството след попадение на Даниел Харалампос. Минута по-късно беше и най-интересната ситуация в мача, когато Миша Милошевич бе повален пред наказателното поле от вратаря на гостите. Оказвайки се последна преграда преди гола, той бе награден от съдията с червен картон и уелсците трябваше да играят две минути с човек по-малко.

„Гранд Про“ се възползва по-великолепен начин от численото предимство и реализира за 2:1 чрез Стойчо Попчев. До края на мача по един гол добавиха Валентин Колев и Дани Несторов, оформяйки крайното 4:1.

След тази победа варненци остават начело в класирането в група „F“ от предварителните кръгове на шампионската лига по футзал, като мачът им в събота вечер срещу „Илвес“ Тампере може да се определи като своеобразен финал. Финландците отстъпват само по голова разлика към този момент и несъмнено ще търсят прескачане на предварителната група за трета поредна година.

За „Гранд Про“ това ще бъде мачът на сезона предвид целите пред отбора - да бъдат първият български тим прескочил първата фаза от турнира. За съжаление за последната среща под въпрос е сръбският играч Йован Станкович, който получи контузия още в първия мач. Валентин Колев също получи травма във вчеращния двубой, но щабът на българския шампион ще направи всичко възможно да вдигне двамата на крака за събота.

Съставът на „Гранд Про“: Исмет Хаджиев, Бойко Косев, Мирослав Милошевич, Иван Йованович, Десислав Димитров, Стойчо Попчев, Валентин Колев, Димитър Кръстев, Даниел Несторов, Георги Карагеоргиев и Димитър Пантев, Станимир Атанасов

В по-ранната среща за деня „Илвес“ Тампере също изстрада победата си над ФК „Ибра“ Гьотеборг, побеждавайки с 5:3. Шведите имаха своите шансове, но по-опитният тим на „Илвес“ взе своето в мача.

Така в събота от 18:00 часа в мач без значение излизат „Кардиф Сити“ и „Ибра Гьотеборг“, след което от 20:30 часа е най-интересната среща от мини-турнира между „Гранд Про“ и „Илвес“ Тампере.

Временно класиране:

Отбор М П Р З Г.Р. Т

1. Гранд Про ……………..2…..2…..0…..0….11-3…..6
2. Илвес Тампере……….2…..2…..0…..0…..8-3…..6
3. Кардиф Сити………….2…..0…..0…..2…..1-7…..0
4. Ибра Гьотеборг……..2…..0…..0…..2….5-12…..0