/ ThinkStock/Getty Images
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 46-годишен водач, шофирал след употреба на наркотици. 

Автомобилът на подсъдимия Валентин Г. бил засечен на 11 септември 2017 г. около 10.00 часа от полицейски служители и спрян за проверка, тъй като се движел без включени светлини. За нарушението Валентин бил санкциониран с фиш. 

„Ауди” влезе в насрещното и се заби в автобус

В късния следобед на кръстовище по бул. „Сливница“ полицейският екип, санкционирал шофьора, и автомобилът на подсъдимия се оказали в две съседни ленти. Валентин забелязал служителите на реда, които по-рано му издали фиш на нарушение, извадил ръката си от прозореца на колата и показал неприличен жест към полицаите. Снимал ги и с телефона си. 

С подаден светлинен и звуков сигнал полицейският екип указал на Валентин да спре автомобила си. Предприета била проверка с техническо средство за отдалечен достъп, но технически проблем я забавил.

Падналият в 10-метров изкоп е бил пиян

Тогава подсъдимият започнал да отправя обиди към служителите на реда. Валентин бил отведен в полицейско управление, където бил тестван с дрегер за употреба на алкохол и наркотици, който отчел положителен резултат. Отведен бил и за кръвна проба. 

Още същия ден мъжът бил предаден на съд по Указа за борба с дребното хулиганство за обидите и неприличния жест към полицейските служители. С решение на Варненския районен съд му била наложена глоба в размер на 100 лева. 

Заключението на съдебно-химическата експертиза на кръвната проба  е, че Валентин Г. е управлявал след употреба на марихуана, което обяснило и поведението му. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК