ГЕРБ подкрепя протеста на ВМРО срещу Контров
ГЕРБ подкрепя протеста на ВМРО срещу Контров / netinfo
ГЕРБ ще се включи в утрешния протест на ВМРО пред сградата на областна управа в морската столица, съобщи председателят на групата на общинските съветници на местните гербери Емил Радев.

Хората на Борисов в морската столица изказаха възмущението си от областния управител о.з. адм. Христо Контров, който върна за повторно преразглеждане декларацията на Общинския съвет, признаваща арменския геноцид. Според тях с действията си губернаторът изразява открита политическа пристрастност към ДПС и той не иска да приеме действителността, за която говори историята. Пред ГЕРБ Контров мотивирал решението си, че признаването на геноцида трябва да се случи първо на правителствено ниво. В противен случай могат да се развалят добрите отношения с Турция.

Свещеникът отец Серкиз обяви, че арменската общност няма да остане безучастна и също предвижда протест пред сградата на областната управа. Неговата дата ще бъде уточнена допълнително.

На следващата общинска сесия ГЕРБ отново ще внесе предложение членовете на бордовете на общински фирми да се намалят до трима и тяхното възнаграждение да е не повече от една минимална работна заплата. По данни на партията дружества се управляват неправилно и се харчат много средства за заплати. Според Радев, ако предложението бъде прието, парите които местна администрация ще спести за един мандат са около 5 млн. лв.