/ Chernomore.bg
Очакваните приходи от кампанията "Изкуство за деца в нужда" са около 40 000 лв
Елена Косева
99785
Елена Косева
  • Елена Косева
За 10-ти пореден път фондация "Св. Св. Константин и Елена" организира благотворителната кампания „Изкуство за деца в нужда”, с която се подпомагат малчугани в центровете за настаняване във Варна. 
 
В тазгодишното издание на инициативата участват 40 автори с 240 произведения в различни техники - живопис, акрил, фотография, пластика. Творбите са изцяло или частично дарени.

В началото на следващия месец те ще бъдат изложени в галерия „Графит”, където ще могат да бъдат разгледани и откупени. Приходите от продажбата им ще бъде разпределена между домовете „Изгрев”,  „Другарче”,  „Надежда” и интерната в село Кривня, в които са настанени около 120 деца. 
 
Интересът към кампанията се увеличава и в нея се включват все повече хора от цялата страна. Очакванията са да бъдат събрани около 40 хил. лв., колкото е била сумата и миналата година, заяви в интервю за Дарик управителят на фондацията Елена Косева.

Средствата ще бъдат изразходвани за ремонти на базите и закупуване на инвентар. От 2014 година фондацията има и стипендиански програми, по които досега са подпомогнати 32 деца. 
 
Елена Косева, която е и изпълнителен директор на курорта „Св. св. Константин и Елена”, вижда огромен потенциал в привличането на средства от европейските здравни каси за профилактични процедури на европейски граждани в българските балнео и спа хотели. 
 
„Нашите бази са повече от заетостта и имаме необходимост от популяризация като такава дестинация, тъй като повече сме известни с летния туризъм. В Европа се отпускат повече средства за профилактика отколкото за лечение и в някои такива курорти заетостта е 90-95 %” добави Елена Косева. 

Целият разговор с Елена Косева е в прикаченото аудио.