Елица Тодорова с празничен концерт в Мол Варна
Елица Тодорова с празничен концерт в Мол Варна / Zar.bg

Автентична българска музика ще звучи тази вечер на празничната сцена в търговско-развлекателен център Мол Варна. Националният празник ще бъде отбелязан със съвместен концерт на Елица Тодорова и малките таланти от Националното  училище по изкуствата „Добри Христов”. Участниците в програмата са членове на Детския народен оркестър и Детския фолклорен ансамбъл към училището, с ръководители Симеон Симеонов и Павлинка Тодорова.
За концерта те са подготвили изпълнения на едни от най-обичаните български народни песни.

Ключов момент в празничната проява ще бъдат съвместни вокални изпълнения на Елица Тодорова с някои от най-изявените таланти от специалност „Народно пеене”.
Елица концертира и представя уникалният фолклор и ритми на България в над 53 държави на най-високо ново и на най-престижните сцени по света във всички континенти.

Специално за изявата си в търговския център и по повод Националния празник на България тя ще постави символично начало на амбициозната си идея „Българско хоро 2012”.
На финала на събитието в Мол Варна всички участници в събитието ще затанцуват заедно празнично хоро.

Проектът „Българско хоро” предвижда през месец юни във Варна да се извие най-дългото българско хоро, на което да се хванат 50 000 души. Олимпийците на България Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова, Христо Стоичков, златните момичета от художествената гимнастика, Цвети Пиронкова, Мария Гроздева, Нешка Робева, Кубрат Пулев, Стоян Янкулов, Лили Иванова, Валя Балканска са популярните личности, които вече заявиха, че подкрепят инициативата.

Началото на празника в Мол Варна е в 19 часа в централното фоайе на партерен етаж.