Екип на телевизията на Сидеров предизвика скандал във Варна
Екип на телевизията на Сидеров предизвика скандал във Варна / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров". В същата сграда се намира и офисът на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Нейното име стана публично известно с това, че е направила забележка на Волен Сидеров в злополучния полет от София до Варна, пише "Дневник".

Репортер и оператор на телевизията са се опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Отказът й обаче станал повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. Малко по-късно от франкофонския център във Варна са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип.

Стефани Дюмортие, както и служители на Франкофонския център във Варна са дали информация за случилото се в Първо районно управление на МВР в града. До момента обаче нито Дюмортие, нито директорът на "Алианс франсез - Варна" Милена Ангелова отговарят на мобилните си телефони.

От посолството на Франция у нас съобщиха за "Дневник", че са получили информация за случилото се във Варна от публикация в медиите, но отказаха коментар по нея.

Подробности за скандала до момента не съобщават и от Областната дирекция на вътрешните работи във Варна. "Работещите в сградата на Франкофонския институт са се почувствали притеснени от екипа на телевизия "Алфа" и са потърсили съдействие от органите на реда", каза по-рано днес говорителят на полицията в града Ивана Милева.