Едната от задържаните варненски данъчни спечелила 7 млн. лв. от тотото
Едната от задържаните варненски данъчни спечелила 7 млн. лв. от тотото / Дарик Варна, архив

Едната от задържаните данъчни ревизорки била спечелила джакпот от тотото, говорят в родния ѝ Кубрат. Бехтие Османова прибрала една от най-големите печалби в историята на родния тотализатор, а именно - 7 млн. лв. Съгражданите й подозират именно Бехтие, тъй като веднага след февруари 2011 г., когато рекордният джакпот падна, ревизоркта се преместила да живее във Варна, а стандартът й на живот по-късно видимо се повишил рязко.

Други обаче твърдят, че Османова може да използва именно този коз пред съда, за да докаже скъпия автомобил и други битови екстри.

Днес Варненска окръжна прокуратура съобщи, че за 72 часа са задържани директорът на дирекция „Събиране” Мирослав Нонев и инспекторите в отдел „Ревизии” - Мариана Димитрова и Бехтие Османова. На тримата са повдигнати обвинения.

Въз основа на това от днес задържаните служители са отстранени от длъжност, съобщиха пък от НАП Варна.

Ръководството на териториалната дирекция оказва пълно съдействие на разследващите органи, като им предоставя изискваните документи и информация.

„Служителите от териториалната дирекция изпълняват задълженията си от името на държавата, единствено и само в полза на държавата съобразно законовите и подзаконови нормативни актове. При доказани незаконосъобразни прояви на наши служители ще бъдем безкомпромисни”, категоричен е директорът на ТД на НАП Варна Светлан Петков.

Вчера Нонев, Димитрова и Османова бяха задържани за престъпления по служба.