/ ThinkStock/Getty Images
Две каруци с незаконна дървесина са задържани при интензивните проверки на горските стражари във Варненска област, информират от Североизточното държавно предприятие (СИДП).  Една от каруците е конфискувана в ДЛС „Шерба”. Нарушителите са хванати да транспортират 1 куб. м. нерегламентирано добити дърва за огрев. При обход на територията на стопанството са съставени четири акта и два констативни протокола.

Горските стражари съставиха 16 акта при проверки във Варненско

Други два акта и констативен протокол са съставени от служителите на ДГС „Суворово”, които също са задържали каруца на нарушители.   С констативен протокол са завършили проверките в ДГС „Варна”, където системно се обхождат местата с висока концентрация на нарушения.

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 900 проверки. 259 от тях са на обекти за добив на дървесина, 248 – на превозни средства, а 393 – на физически лица, от които 309 са ловци. От СИДП апелират гражданите да съдействат за опазването на горите и при съмнения за нарушения да подават сигнали на телефон 112.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК