/ Thinkstock/Getty Images
Над 20 участници от различни региони на България представиха пчелни продукти на пешеходната алея към входа на Морската градина

При голям интерес завърши поредното издание на Фестивала на меда във Варна. Производителите твърдят, че българският мед е с най-високо качество в цяла Европа. Техният съвет е пчелният продукт да се закупува директно от тях, а не от магазините, пише "Черно море".

Как да си направим мед с билки? (ВИДЕО)

Над 20 участници от различни региони на България представиха пчелни продукти на пешеходната алея към входа на Морската градина. Добивът на мед тази година е под обичайния минимум за страната, но въпреки това производителите са доволни от интереса към фестивала. 

Как да разпознаем истинския от фалшивия мед? (ВИДЕО)

„Да, има интерес. Да не говорим, че фестивалът е традиционен и хората вече са свикнали да ни виждат. Познават ни и идват специално за това. Също така от страна на чужденците интересът е много голям, защото те оценяват продуктите. Освен това българският мед е с много добро качество и за тях е на много добра цена“, каза Христина, която е производител.