До края на юни приключва ремонтът на бул. Сливница
До края на юни приключва ремонтът на бул. Сливница / Дарик Варна, архив

Преасфалтирането на бул. „Сливница“ трябва да приключи до 28-ми юни, обяви на днешната сесия на местния парламент временно изпълняващият длъжността кмет на Варна Богдан Караденчев.

През последните дни не е полаган асфалт заради дъждовното време, каза още временният градоначалник. „Правим всичко необходимо качеството, което достигнахме при изпълнението на бул. „Владислав Варненчик“ да го достигнем и при бул. „Сливница“, посочи Караденчев.

Временният кмет каза още, че работата по проекта за облагородяване на централната градска част не е прекратена. „Там имаме само един проблем, че преди да започнем реалното изпълнение  трябва да направим така, че за години напред да не се допуска подземната инфраструктура да създава проблеми.“, заяви Караденчев.

Работата по подземната инфраструктура в централната част на града ще протича на етапи и със средствата, които са налични. Цифрата, която трябва да гарантират от общината за обновяването й е 2.8 млн. лева. „По отношение на нея нищо не е предприемано от години. Ако не бъде подсигурена, няма да бъдат отпуснати парите, които са по оперативната програма.“, каза Караденчев.