Дискутират бъдещите проекти за Алея Първа
Дискутират бъдещите проекти за Алея Първа / netinfo

Холдинг Варна АД организира среща с акционери, медии, неправителствени организации и граждани от 11,30 часа във Фестивалния и конгресен център. В  дискусията ще участват представители на ръководството на Холдинг Варна АД и Община Варна.

Срещата е част от разяснителната кампания по отношение на инвестиционния проект Алея Първа, който Холдинг Варна планира. Дружеството ще поиска и публичната подкрепа на варненци под формата на подписка „Проектът Алея Първа - еропейското лице на Варна!", която официално стартира на 14 август и ще продължи на различни обществени места, които ще бъдат обявени допълнително.

Със заповед на вече бившия областен управител Христо Контров Холдинг Варна придоби близо 118 дка от Морската градина срещу 11 747 445 лв. Продажбата е станала без търг и на база пазарна оценка, извършена от независими лицензирани оценители. Купувачите са се позовали на придобито право да вземат земята, ако счетат, че е нужна за реализацията на спечеления от тях през 2007 г. проект "Алея първа".

Политически партии, еколози и граждани се обявиха против сделката, стартирана бе и подписка за отмяната й. „Сделката, осъществена „в навечерието на смяната на старото управление в България, е поредното доказателство за споделяното от всички мнение, че има съмнение за съществуването на корупционни практики в ущърб на българските граждани", заявиха в декларация от ДСБ.