Десетокласничка от Математическата получи отличие за добри дела
Десетокласничка от Математическата получи отличие за добри дела / Пресцентър на независимия кандидат за кмет Чавдар Трифонов

Десетокласничка от МГ „Д-р Петър Берон” Мартина Иванова беше отличена за добри дела от сдружение „Възход за Варна”. Преди една година неправителствената организация отправи послание към варненци: "Верния избор правим със сърцето. Стани добротворец!". Целта беше повече млади хора да бъдат привлечени в добри дела за Варна.

Всяка седмица в продължение на три месеца Мартина Иванова отделяше повече от час от свободното си време, за да обяснява задачите по математика на едно непознато дете в нужда. Правеше го с търпение, с разбиране и най-вече с желание, без да очаква нищо насреща. И резултатите не закъсняха. Затова Мартина заслужава нещо повече от „Благодаря!”. Постъпката й трябва да стигне до повече хора. И ако доброто наистина е заразно, този „вирус” да бъде разпространяван.

Съучениците й разбраха какво е сторила по големия букет цветя, благодарственото писмо и ваучерите за покупка на книги, които председателят на сдружение „Възход за Варна” Чавдар Трифонов и „ученикът” на Мартина – Никола, й връчиха пред всички.
А шестокласникът Никола Димов, който до преди време навеждаше глава, попитан за успеха му по математика, вече се осмелява да мечтае за Математическата гимназия. Влюбен е в кабинета по химия от новия Център по природни науки в МГ „Д-р Петър Берон” и насърчен лично от директор Павлин Петков, който показа на него и на председателя на „Възход за Варна” новата база.