Данъчните разкриха 90 бона укрит оборот
Данъчните разкриха 90 бона укрит оборот / Sofia Photo agency

Данъчните във Варна разкриха 90 хил. лв. укрит оборот. При дистанционно наблюдение на касовите апарати на търговски обекти, намиращи се в курортен комплекс „Златни пясъци”, те установили съмнително ниски обороти на верига от магазини за маркови дрехи. Късно снощи екипи на „Оперативни проверки” са проверили обектите и са установили, че масово продажбите не се отразяват на касовите апарати. В два от магазините на фирмата са изведени справки и са иззети компютърни конфигурации, в които е отразен реалният оборот от месец май до момента.

По предварителни данни лицето е отразило оборот от 2 000 лв. от 10 май до 18 юни, а по иззетите компютри оборотът надхвърля 90 000 лв. Търговецът не се е регистрирал по ДДС и предстои НАП Варна да му извърши служебна регистрация. Освен това, на фирмата ще бъде извършена пълна ревизия и търговските обекти ще бъдат поставени под постоянно наблюдение от данъчните през целия летен сезон.

При дистанционно наблюдение на фискалните устройства на язовири и водоеми, които извършват улов и продажба на риба, инспекторите от НАП  установили още, че стопанинът на язовир е укривал по 10 000 лв. на месец оборот от продажба на риба и стоянки, които любители на риболова са ползвали и заплащали.