„Черно море” стартира с победа в контролите
„Черно море” стартира с победа в контролите / Добри Атанасов

„Черно море” победи с 2-1 „Созопол” в първата си контрола за годината. Двубоят се игра на изкуствения терен на „Спорт палас”. Гостите откриха резултата в 21-ата минута чрез шерденов. „Моряците” стигнаха до пълен обрат през втората част с голове на Педро в 64-ата и на Валентин Йосков в 78-ата минута на мача.

Никола Спасов не рискува с участието на Бакари, Георги Илиев и Дани Георгиев, както и на Бакари.

В стартовия състав за контролата място намери Аней Ловречич, който е на проби в отбора. Сред титулярите личаха имената и на новопривлечените Николов и Романов. Гостите започнаха по-активно двубоя. В 3-ата минута те имаха претенции за неотсъдена дузпа след намеса на Стенио. В 10-ата след центиране от фаул Венкове се опита да изчисти топката, но тя се удари в дясната греда. „Морето” отговори с атака на Курьор отляво, но пасът му не намери расим на втора греда. Райков можеше да изравни в 14-ата с удар от въздуха след корнер на расим, но вратарят Теменлиев спаси. В 21-ата минута Манев стреля опасно от дистанция, Николов подложи кра и изби, но при добавката  шерденов реализира за 0-1. В 30-ата минута гостите можеха да стигнат и до второ попадение, но ударът с глава на Митев мина над вратата на Китанов. Минута преди края варненци можеха да изравнят след рейд на Курьор отляво, но Расим не бе точен. Много добро впечатление с изявите си през първото полувреме остави централният бранител Пламен Николов.

През втората част Никола Спасов пусна почти изцяло променен състав, като от титулярите останаха единствено Расим и Педро. Доста променен бе съставът и на гостите през втората част. Далеч по – активни бяха „моряците”. В 52-ата минута Расим изпълни много добре пряк свободен удар, но вратарят изби.В 54-ата Васев сложи топката на главата на Петков, но вратарят отново изби. В 64-ата минута Педро вкара много красив гол от около 25 метра с десния крак в долния ляв ъгъл. 10 минути по-късно Расим изпълни пряк свободен удар, но топката се удари в стената, а след това срещна лявата сглобка на вратата. В 78 ата минута младият Йосков направи 2-1 с удар в долния десен ъгъл на вратата. До края на мача Йосков пропусна да увеличи преднината на домакините, а Чанович извади удар на Али от гостите.

Ето съставите на двата отбора:

„Черно море”: Китанов, Педро, Станчев, Николов, Венков, Стенио, Ловречич, Расим, Райков, Курьор, Романов (Чанович, Кулибали, Траянов, Паланков, Костадинов, Неделчев, Петков, Йосков)

„Созопол”: Теменлиев, Г. Радев, Горанов, Хашев, Янчев, Ст. Митев, Мустафа, шерденов, Манев, м. Радев, Тафраджийски

През второто полувреме за „Созопол” на терена предстои да бъдат:Нотев, Делчев, Маринов, Хашев, Мантаров, Янков, Ст. Митев, Идризов, Баев, Али, м. Радев.

Никола Спасов след мача: „Като цяло съм доволен от контролата. Футболистите, които взеха участие се раздадоха максимално. През първото полувреме хората, които влязоха в игра бяха по-лежерни и подцениха контролата. През втората тези на, които заложих се представиха на по-добро ниво. Опитах се да направя два равностоини състава. И в двете полувремена имахме пропуски в отбрана. Контролата бе полезна. Пробният период на Ловречич продължава засега. Честно казано не ме впечатли особено в първата контрола, постара се, но не е в добро състояние. Ако стане така, че не го привличем, продължаваме да търсим нов халф”.