/ chernomorepfc.bg
Отборът на Черно море ще играе бараж за Лига Европа. Това стана факт, след като „моряците” завършиха 2:2 след продължения с Локомотив в Пловдив и спечелиха плейофа за седмото място с общ резултат 4:3.

Така на 24 май Черно море ще гостува в един мач, най-вероятно на Левски, в баража за последната квота за Лига Европа.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в 4-тата минута създадоха първата опасност в мача. След центриране от корнер Филип Михалевич стреля с глава в рамките на вратата, но Макенджиев спаси.

В 11-ата Стивън Езе изведе Михалевич зад защитата на Черно море, той стреля, но топката излезе в аут. В 12-ата минута пловдивчани откриха резултата. Филип Михалевич прати топката в мрежата зад Макенджиев след центриране на Абдулахи.

Даниел Димов можеше да изравни в 29-ата минута. Железният бранител засече с глава топката след центриране от корнер, но изстрелът му мина над гредата. Малко след това Хасани опита късмета си с изстрел от далечна дистанция, но топката премина встрани от вратата. В 42-рата минута Локомотив реализира втори гол. Михалевич покачи на 2:0 след подаване в наказателното поле от Елитон. 

“Моряците” започнаха второто полувреме по-активно и стигнаха до гол в 69-ата минута. Аристот Н`Донгала стреля от дистанция, топката се отбива в лявата греда и попада в Марек Кузма, който реализира за 2:1. В 75-ата минута Георги Илиев извърши фаул пред дъгата на наказателното поле. Симеон Райков отправи топовен изстрел от пряксвободен удар, но не успя да намери очертанията на вратата. 

В 83-ата минута Георги Илиев треля от около 25 метра, но топката мина много близо до страничната греда. Малко след това Божилов опита да изненада стража на гостите и стреля от движение, но отново встрани от вратата. 

В последните минути на редовното време Черно море изпусна две отлични ситуации. Първо Божилов изведе Марек Кузма сам срещу вратаря, но малко не достигна на нападателя да прати топка в мрежата за 2:0. Веднага след това Н`Донгала се озова очи в очи срещу стража на домакините и много елегантно се опита да го прехвърли, но точно преди топката да влезе в мрежата на Локомотив, бранител успя да я изчисти от голлинията.

По-добрата игра на Черно море даде резултат в края на първото продължение. В 103-тата минута Георги Божилов вдигна отляво и Даниел Димов вкара с глава за 2:2.

До края „моряците” удържаха удобния резултат с разумна и мъдра игра, и заслужено стигнаха до крайната победа.