Българче мюзик кафе отвори врати за всички БГ меломани
Българче мюзик кафе отвори врати за всички БГ меломани / netinfo
Едно уникално заведение беше открито официално вчера в МОЛ Варна. Уникално, защото е първото по рода си в България. В „Българче мюзик кафе” ще се слуша само българска популярна музика. Заведението е превърнато в нещо като музей на родните звезди. По стените са подредени вещи на наши музиканти, инструменти, дрехи, плочи, нотни партитури. Предвидена е сцена за изяви на живо на родните звезди, инсталирани са големи плазми, на които ще можем да гледаме клиповете на певците ни. Кухнята, разбира се, е изцяло българска, а униформите на персонала са с фолклорни мотиви.

„Българче мюзик кафе” е първото от новата верига на Орлин Попов, собственик на една от най-успешните ресторантски вериги в България „Хепи”. И както му подхожда на такова изцяло българско заведение, присъстващите на откриването можаха да се порадват на изпълненията на Васил Найденов, Миро и Анелия, както и на айдълите Ясен, Деница и Ивайло. Миро предизвика истински фурор когато реши да подари скъпата си тениска за стената на славата и я съблече между изпълненията си. Музикалният десерт поднесе Васил Найденов, който изпя много от своите хитове специално за откриването. Легендарните му кецове са вече изложени в заведението-музей. Там могат да се видят още микрофонът на Георги Минчев, „рицарските доспехи” на Румънеца и Енчев, китарата на Данчо Караджов, скандално-известната рокля-трикольор на фолк певицата Камелия и много други вещи, притежание на родните ни звезди. Инвестицията за тази първа по рода си колекция е минимална. 99% от предметите са били дарени, каза за Дарик Орлин Попов, собственик на „Българче мюзик кафе”. Още за колекцията чуйте от самия него в звуковия файл.

Най-хубавото за българската музика в „Българче мюзик кафе” е не само това, че тя ще е единствената там. Новата верига ще подпомага българските музиканти. Определен процент от всички приходи в заведението ще отиват за българските музиканти. Специалисти ще определят кои от звездите ни ще бъдат „премирани” от „Българче мюзик кафе”. Това обаче няма да бъдат само младите изпълнители, а и ветераните, разкри Орлин Попов.

„Българче мюзик кафе” се намира в МОЛ Варна, на третия етаж, точно до кино Арена.