/ Община Девня
Днес и утре Девня ще е домакин на шестия  кръг от Националния шампионат по автокрос. Надпреварата ще се проведе в живописната местност Глиган чешма край Девня.

Автокросът ще съвпадне и с една специална дата – на 27 август преди 48 години селата Девня, Река Девня и Повеляново са обявени за един град.
 
23 екипажа от цялата страна ще премерят сили на 1050-метровата писта край Девня, съобщи кметът Свилен Шитов, който е председател на организационния комитет на "Автокрос Девня – 2017". Уникалното за Варненска област събитие, което се организира от Българската федерация по автомобилен спорт, Община Девня и АСК "Търговище Авто 2001", ще премине под мотото "Да спрем войната по пътищата". 

Състезателите ще спорят за медалите в два класа – Бъги (до 1600 куб. см) и Супербъги (над 1600 куб. см). В събота от 13 часа започват свободните тренировки и квалификации за място, а в неделя от 10 часа ще бъде даден стартът на надпреварите.

Организаторите са подготвили и специални атракции за публиката – кросови мотори ще препускат по трасето, за да вдигнат до краен предел адреналина на хората, родени с бензин в кръвта. Малчуганите от възродения девненски мотоклуб "Марцианопол" и деца на състезатели ще премерят бързина и умения с АТВ-та в две категории – "Джуниър" и "Биберон". По този начин те ще напомнят, че мястото на четириколесните мотори е на пистата, а не по улиците на градовете и селата.

Всички девненци и любителите на автомобилните спортове са добре дошли да станат част от вълнуващото зрелище.