Британците вече купуват по-малко имоти у нас, било скъпо и некачествено
Британците вече купуват по-малко имоти у нас, било скъпо и некачествено / netinfo
Отлив на английски и ирландски купувачи се наблюдава по северното Черноморие. Голямото предлагане на застроени площи по морето и некачественото строителство оказват влияние, заяви общинският съветник от движение “ГЛАС” и строителен предприемач Пламен Андреев.

През последните няколко години предлагането е нараснало неколкократно, но застроените имоти, които не са продадени с всяка изминала година се увеличат. Проблемът е в строителните компании, които строят бързо и некачествено и държат на бърза продажба, посочи Андреев.

Застроените имоти ще запазят пазарната си цена с времето само ако строителството се окаже качествено. Сега бум на продажбите отбелязват фирмите, които строят бизнес сгради. Пренасищането на пазара от некачествено строителство и високи цени с годините е отблъснало британските купувачи, смята строителният бос.

През тази година “Планекс холдинг” ООД, чийто собственик е именно Андреев, смята да инвестира 230 хил. лв. в различни социални програми. Активно ще бъде подпомогната Клиниката по детска и онколохематология към УМБАЛ “Св. Марина” и центъра за рехабилитация и социална интеграция за деца “Карин дом”.

Холдингът планира да предостави четири стипендии за студенти в специалности в сферата на строителството, инвестициите и управлението на недвижими имоти в Икономически университет-Варна и Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” за учебната 2008/2009 г. От миналата година “Планекс" осигурява ваксини за децата в "Дом майка и дете" в кв. Виница.