/ БГНЕС
"Брюксел иска да види, освен метрото, и в други големи градове, градска железница". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на инфраструктурни проекти във Варна с кмета на морската столица Иван Портних. Днес премиерът ще наблюдава учение с ракети край нос Емине. Министър-председателят е придружаван от вицепремиера Томислав Дончев. 

Кметът Портних посочи, че за Варна е изключително важно и доизграждането на АМ "Хемус", а Борисов обърна внимание, че Варна се съревновава с Бургас. 

Борисов се поинтересува и от ситуацията с местата в ясли и детски градини в морската столица, като варненският кмет отбеляза, че такъв проблем при тях няма.

"Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме 4 детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централаната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Сега беше приемът, предната седмица, и на 100 % сме обезпечили семействата с възможността за детски градини", допълни Иван Портних.

Борисов и Портних се отправиха към болница "Св. Анна".