Болно дете чака своето коледно чудо
Болно дете чака своето коледно чудо / netinfo

3-годишната Михаела Петрова от Варна страда от детска церебрална парализа. Проблемите на детето започват още от 13-тия ден от рождението му, когато заради прекарано вирусно заболяване то получава оток на мозъка. Михаела започва системно да изостава в развитието си, разказа нейната майка Дарина Господинова.

През юли 2008-ма година момиченцето заминава за Украйна за рехабилитация. В началото на тази година получава епилептични гърчове и състоянието му продължава да се влошава, въпреки приема на медикаменти. Михаела започва да получава пристъпи по 3 - 4 пъти на денонощие. Семейството й търси алтернативи за лечение и намира клиника в Израел, където детето заминава през септември.

След проведената първа терапия състоянето на момиченцето се подобрява значително. На четвъртия ден припадъците спират, започват да се развиват двигателната и говорната активност. 17-дневният престой в Израел струват 7 хил. евро, които са осигурени от благотворителна кампания.

Майката на Михаела е подала молба в Комисията за лечение на болни деца в чужбина, но до момента не е получила отговор.

За да продължи да се лекува в чуждата клиника, на Михаела са необходими още 20 хил. евро. Семейството на детето не разполага със сумата и моли всеки, съпричастен с болката на едно малко болно момиченце и неговите близки, да помогне с финансови средства.

Майката на Михаела - Дарина Господинова, отговаря на тел. 0886 913716

Сметките на името на Михаела Дочева
Петрова са:

Про Кредит Банк
IBAN: БГ

BG49PRCB92301029819412
EUR
BG90PRCB92301429819417

BIC: BGPRCB9230