Белгиец се появи по шалвари в Аксаково
Белгиец се появи по шалвари в Аксаково / netinfo

Белгиец се появи в Аксаково, облечен с шалвари, Чужденецът бил открит пред полицейското управление в града  около 18,30 часа преди 3 дни, съобщиха от полицията.

Мъжът бил трудноконтактен и успял да покаже единствено листче с номер, за който твърдял, че е на майка му. На следващата сутрин било установено, че белгиецът пътувал от Румъния в посока Турция и Индия. Според него бил ограбен в северната ни съседка и за това вървял пеша 3 дни от Констанца до Дуранкулак. От там до аксаковското село Любен Каравелово стигнал на стоп. Чужденецът бил приет с умиление от местните. Изкъпали го, облекли го с нови потури и го нахранили. Чужденецът се почувствал дотолкова в свои води, че играл кючек на домакините, които много го харесали, според разказа на очевидци.

На следващия ден кметът на селото го проводил с автобус до полицейското управление в Аксаково. След като се запознали със случая, служителите на реда се свързали с консула на Белгия у нас, както и с майката на чужденеца. За да прибере изпадналия в беда мъж се появила близка на майка му от Горна Оряховица.

Оказало се, че белгиецът имал у себе си само лична карта. Мъжът се оказал художник и пътешественик, разочарован, че вместо на изток, трябва да поеме обратно на запад.