Баскетболистката Борислава Христова: Иска ми се да играя във Фенербахче
Баскетболистката Борислава Христова: Иска ми се да играя във Фенербахче / Добри Атанасов

Варненката Борислава Христова, която се  се завърна от Румъния където игра с екипа на България (18) на Европейското първенство ( дивизия Б), представи пред медиите във Варна получените награди за MVP. Борислава бе избрана и в идеалната петица редом с латвийка, естонка, унгарка и състезателка на Черна гора. Тя бе най-добър реализатор в надпреварата, като завърши със средно 27,9 точки на мач, 7,4 борби и 2,3 асистенции.

„Тези две награди са голямо признание за мен. Казах си преди 2 години, когато ги спечелих за пръв път, че ще работя много. Това че играх миналия сезон в Лукойл Нефтохимик ми помогна много. С националния отбор жени Георги Божков също ми помогна много да се развия. Изиграх и доста мачове с националния отбор до 20 години. Отговорността върху мен е много голяма. Имам доста предложения от Испания, Франция, Турция и Словения. Много бих искала да играя в Турция. Искам да играя във Фенербахче, но трябва много да се трудя. Надявам се един ден това да се случи”, коментира Христова.

„Приносът на Борислава Христова е огромен. Мария Камбурова и Сюлюбе Мехмедова също играха на Европейското.  Освен че бе избрана за MVP сред състезателки от 17 отбора, Борислава попадна и в идеалната петица. В следващите  2 седмици ще се реши нейното бъдеще. Има още една година в спортното училище”, заяви нейният треньор в Черно море Одесос Венци Гечев, който също присъства на пресконференцията. Той припомни, че Борислава е изиграла цели 17 мача от 3-и юли до 27-и юли.

„Школата на Венци и Маргарита дава резултати. Жалко, че не можем да намерим спонсор за женски отбор. Борислава е талант, проявява и характер. Иска ми се да вземе умни решения за първите 1-2 години”, пожела й президентът на Черно море порт Варна Симеон Варчев, който също присъства на пресконференцията.

Чуйте какво каза самата Борислава в приложения звуков файл: