Асен Великов: Не гледаме класирането, искаме да продължим да играем добре
Асен Великов: Не гледаме класирането, искаме да продължим да играем добре / БГНЕС, архив

Плеймейкърът на Черно море порт Варна Асен Великов нямаше възможност да тренира пълноценно през седмицата заради травма получена при гостуването на Балкан в Ботевград. Той обаче изрази надежда, че ще е на линия за предстоящото важно домакинство срещу Левски в неделя. В интервю Асен говори за очакванията си за мача със „сините” и за представянето на Черно море порт Варна до момента в НБЛ.

Асене, имаш болки в адукторите от мача с Балкан Ботевград, как се чувстваш в момента и има ли опасност да пропуснеш домакинството срещу Левски в неделя?


„Да, на мача с Балкан си навехнах леко и глезена, но той се оправи. Получих и разтежение, заради което не ми дава възможност да тренирам  наравно с отбора. Има достатъчно време до неделя. За мен е плюс, че е изместен мачът, тъй като ще имам на разположение ден повече. Надявам се до самия мач да съм добре и да помогна с каквото мога на отбора.

Ти си на две противовъзпалителни инжекции, да не се наложи преди мача да играеш на инжекции?

„Не знам, за това не отговарям аз. Имаме човек, който разбира от тези неща и той ще преценява. Петко Петков прави всичко възможно до мача да съм добре и да нямам никакви болки”.

Ако някой преди началото на първенството ти беше казал, че след първите 4 кръга ще оглавявате временното класиране, щеше ли да му повярваш?

„Истината е, че с този регламент, в който един отбор почива, все още за класиране не може да се говори поне докато не мине първото завъртане-всеки да играе срещу всеки. Честно казано аз и момчетата в момента не гледаме класирането, а сме се съсредоточили върху това отборът да играе добре и се надявам да продължим да играем добре, тъй като още в първия мач с Лукойл загатнахме за потенциал. След това си повярвахме и започнахме да играем все по-добре. Надявам се този ритъм на игра да го задържим и занапред и побеждаваме в колкото се може повече мачове”.

Какво очакваш от мача с Левски?


”Ще е доста труден мач. Ние играхме контрола с тях, в която победихме, но те там бяха в доста различен състав. Бяха без чужденци тогава, основни български играчи също не участваха, тъй като бяха контузени. Не трябва да мислим за тази контрола какво е било там, защото ще е голяма грешка. Изключително сериозен отбор. В последните мачове започват да се сработват и имат по-голям прогрес, отколкото в началото на сезона. И в Балканската лига победиха и то с един доста добър процент при стрелбата от трите точки. Доста сериозен съперник са. Ако искаме да победим Левски ще трябва да покажем доста по-добра игра от тази в Ботевград”.

Мислиш ли, че е във ваш плюс, че Левски има по-малко време за възстановяване?

„Често казано не вярвам. Левски всяка година играе в Балканска лига и вътрешното първенство. Те са свикнали да играят на два фронта. Наясно са как да се възстановят и да си починат. Така че при тях умора няма да има. Надявам се да се получи един хубав мач за хората, които ще дойдат в залата, тъй като и ние играем добре и Левски са достатъчен дразнител".