Арестуваха още 10 души, свързани с групата за търговия с плът
Арестуваха още 10 души, свързани с групата за търговия с плът / netinfo
Във Варна са арестувани още около 10 лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване, съобщават от пресцентъра на МВР.

В Морската столица вчера беше разбита организирана престъпна група за склоняване към проституция и трафик на хора. По време на акцията бяха задържани участници в групата, която се е занимавала с търговия на женска плът и трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност. В различни подразделения на МВР са били отведени много проститутки, които след разпит са били освободени.

На около 10 лица са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване. По отношение на тях продължава досъдебното производство, очаква се повдигане на обвинение.

Претърсени са били различни обекти и моторни превозни средства, откъдето са иззети доказателства за престъпната дейност.

Голяма част от задържаните лица са познати на органите на реда, а някои от тях са осъждани и са в изпитателен срок по наложените им присъди.

Вчера за 24 часа беше задържан варненският общински съветник Веселин Данов заради склоняване към проституция след специална акция на полицията.