Министър Ангелкова на проверка на варненския плаж Кабакум
Министър Ангелкова на проверка на варненския плаж Кабакум / Министерство на туризма
„По закон не можем да забраним на хората да се групират и да посещават заведения. Те могат свободно да ходят където искат”. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова по повод алкохолните обиколки в големите ни морски курорти.
 

Забавленията в Слънчев бряг: Алкохол на корем, райски газ и секс (ВИДЕО)

 
Идеята за подписване на договори при създаването на баркроловете в "Слънчев бряг" през 2011 г. е да се знае къде тези големи групи туристи отиват, кои заведения посещават и обектите предварително да се проверяват. Дава се информация на НАП, МВР и Агенция „Митници” и има някаква регулация, обясни министър Ангелкова.
 
„Към онзи момент това е била идеята – когато има организирани баркролове, да се дава информация предварително къде ще има посещения, на кои заведения и съответно те подлежат на много по-драстична проверка”, отбеляза министърът на туризма.

Без алкохолни турове след полунощ, предлагат хотелиери
 
Ангелкова разкри, че не е запозната с договорката за прекратяване на алкохолните турове в „Слънчев бряг”. Преди десетина дни вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че алкохолните обиколки в най-големия ни морски курорт ще бъдат спрени, за което е постигната договорка с управата на курорта.

Изчезналият във Варна германец е участвал в алкохолни турове

 
За 44% ръст на търсенето на почивка у нас от страна на руските туристи съобщи туристическият министър. По думите й засега материализирането на този интерес от страна на руските туристи е в рамките на 15 на сто. При немските туристи има ръст от 15-20%.

"Лятото ще бъде изключително успешно и затова за нас е много важно всяка една услуга, свързана с качеството на туристическия продукт, да бъде на ниво", категорична бе министър Ангелкова.
 

След проверка на министър: Събарят незаконни заведения на "Кабакум"


Във Варна министърът на туризма направи проверка на плаж „Кабакум-централен“. Няколко заведения там ще бъдат затворени, тъй като  извършват незаконна търговска дейност на плаж, който в момента няма наемател и се води неохраняем.