Без алкохолни турове след полунощ, предлагат хотелиери
Без алкохолни турове след полунощ, предлагат хотелиери / uhsb.net

Всички открити заведения в "Слънчев бряг" да бъдат с ограничено работно време до 24.00 часа, групите участници в bar crawl, след полунощ да нямат правото да провеждат маршрути от заведение на заведение. До 00.00 часа групата трябва да е влязла в последното по ред заведение, което трябва да е закрито и добре шумоизолирано
Това са част от предложенията в проекта за нов Закон за туризма, които хотелиерите от комплекса ще представят на 14 юни в Министерството на икономиката.
Срещата с министъра на МИЕТ Делян Добрев ще бъде с браншови представители, за да се уточнят последни промени в законопроекта.
Важно да регулираме движението на шумните групи по улиците и да отстраним грозните гледки по алеите. Това всъщност най-много тормози хотелиерите. Целта е да се намали шума и да се осигури спокойствие на гостите в курорта, обясни Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците. Ще предложим също забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движение на триколки, които са много опасни. 
Основното предложение, което Съюзът ще направи на срещата в МИЕТ, е свързано с изясняването и определянето на статута на националните курорти, които са извън неселените места. Всъщност на този етап никой не може да обясни какво означава „национален курорт", какво следва от това наименование като отговорности. Искаме да се даде съдържание на понятието национален курорт, съответно да се въведе регламент за шума, временните обекти, които отдавна сме казали, че не искаме и сме дали предложение за тоталното им премахване, заяви Иванова.