Полицейски сили в няколко града продължават акцията срещу купуването на гласове, научи БТА. От МВР потвърдиха, че текат проверки по различни сигнали и оперативна информация срещу нарушаването на политическите права на гражданите.

В София екипи на столичната полиция и ГДБОП има в кв. "Христо Ботев". Подобни действия има и в района на Пловдив.

В Кричим в този час започва акция, в рамките на която ще бъдат проверени две къщи. Паралелно с това операция има и в с. Устина. Там на терен са екипи от икономическата полиция, униформени от полицията в Септември и част от Специалните полицейски сили. Действията им са по информация, че се предлагат хранителни продукти и пари - между 20 и 50 лева, за да се гласува за определена политическа сила.

Акция има и в Асеновград.

В резултат на полицейските действия във Варненско до момента са задържани общо четирима души в селата Дъбравино и Царевци. На импровизирано полицейско КПП се проверяват влизащите и излизащи автомобили от село Царевци, товари и документи на водачите и пътниците.

Всички материали по случая и информация за действията на полицията ще бъдат предадени на главния секретар на МВР, а по-късно днес в София се очаква да бъде оповестена официална информация за резултатите от полицейските действия. Акцията продължава и в момента в село Царевци, където икономическа полиция проверява търговските обекти.

В същото време във Варна се извършва проверка на заложни къщи.

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на ОД на МВР-Стара Загора.

Акцията е за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали се провежда на територията на ОД ма МВР-Стара Загора.

Специализираната операция на територията на област Силистра стартира на 26 септември.

Полицейските действия, в които участват служители на районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан и на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОД на МВР-Силистра, имат за цел противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпления против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона.

На място са и ръководни служители на областната дирекция и районните управления. На входовете и изходите на по-големите населени места са изградени 9 контролно-пропускателни пункта за проверка на превозните средства.

Към 30 септември на тях са извършени проверки на 1221 моторни превозни средства и 1354 души. Установени са петима неправоспособни водачи и 10 случая на управление на МПС, нерегистрирани по надлежния ред.

 
БТА