/ Дарик Варна
Общинският съвет във Варна даде съгласието си АГ-болницата в града да участва в проект по Оперативна програма "Региони в растеж" за финансиране на ремонтни дейности по процедура "Мерки за справяне с пандемията".

СБАГАЛ "Проф. д-р Димитър Стаматов" ще получи безвъзмездно близо 190 300 лева, с които ще бъдат обособени изолирани помещения за бременни пациентки и родилки с COVID-19. Предвижда се реновиране на болничните стаи и санитарните помещения към тях, както и обновяване на коридорите на петия и деветия етаж. На тези два етажа ще бъде изградена също нова система за медицински газове.

Борба за живот до последно: Международен ден на анестезиолога

Освен това ще бъде закупена медицинска апаратура и медицинско оборудване, което включва изолационни носилки за остри заразни заболявания, кислородни бутилки от 10 и 40 литра, пациентски монитори, реанимационни пациентски легла, електрокардиографи, ехографи, както и системи за препозициониране на пациенти и системи за комплексно управление, контрол и обезвреждане на болнични отпадъци чрез микровълново обеззаразяване.

Съветниците се съгласиха при необходимост да бъде осигурено финансиране под формата на заем от страна на общината в размер до 190 246 лева, което по-късно ще бъде възстановено от Оперативната програма.
БТА