Административният съд  в нова сграда
Административният съд в нова сграда / netinfo
От днес Административен съд – Варна ще работи в нова сграда, предоставена му от Министерство на правосъдието. Сградата се намира на ул. „Никола Вапцаров” № 3 А (срещу Курортна поликлиника в кв."Чайка") и е изцяло пригодена за дейността на съда, припомнят от институцията.

В новата сграда граждани и адвокати ще бъдат обслужват на четири фронт-офиса, на които ще се правят всички справки по движението на административни дела, както и на влезлите в сила архивни дела. Новите условия за работа ще дават възможност за бърза регистрация на жалби и искови молби, както и да се получи заверен препис от всички актове на съда. Обособени са работни помещения, в които страните по делата и адвокатите могат да се запознаят с материалите по съдебните преписки.

Създадената рампа за инвалиди в сградата ще осигурява достъп на гражданите в неравнопостойно положение да упражняват правата си.

Деловодствата в Административен съд – Варна ще продължават да обслужват граждани всеки работен ден в часовете от 8.30 до 17.00 часа, без прекъсване.