/ Автокрос Девня 2018
Международният състезател Сергей Лоси от Молдова ще участва в Петия кръг на националния шампионат по Автокрос, който ще се проведе в Девня на 25 и 26 август. Това съобщи Владимир Ненков от организационния комитет на състезанието. 

Общо 24 екипажа ще мерят бързина и умения в зрелищната офроуд надпревара в живописната местност Глиган чешма, където текат последни приготовления на 1100-метровото трасе. 

Различното тази година е, че в „Автокрос Девня 2018“ ще участват и състезатели с автомобили от серия „Туринг“ (4x4), обясни Ненков. Иначе традиционно надпреварата ще се проведе в две дивизии – „Бъги“ (за двигатели до 1600 куб. см), в която ще се състезава и Лоси, и „Супербъги“ (над 1600 куб. см).    

За трета поредна година Община Девня домакинства на кръг от Националния шампионат по автокрос, като за първи път отговаря изцяло за организацията и логистиката на събитието. Стартът ще бъде даден в събота, 25 август, от 13:00 часа, когато ще се разиграят квалификациите, а от 10 часа в неделя започват финалните надпревари. Автокросът ще завърши с церемония по награждаване на победителите и на техните подгласници. 

Специален гост на състезанието ще бъде председателят на Комисията по автокрос към Българската федерация по автомобилен спорт Румен Костадинов. „Автокрос Девня 2018“ е едно от трите събития, с които Девня ще отбележи 49 години от обявяването ѝ за град.

Навръх годишнината, 27 август, на откритата сцена в централния градски парк ще се проведе фолклорен концерт на ансамбъл „Добруджа“, който ще започне в 18:00 часа. Следващата вечер, в 20:30 часа, сцената ще посрещне и пътуващото лятно кино на БНТ-1, което ще представи на девненската публика филма „Слава“.