По предварителна информация става дума за подкуп от 10 хил. лв.
Съдия от Търговище е задържан с подкуп. Задържането е станало на 27 юни. Служители на Областната дирекция (ОД)на МВР са оказвали съдействие при процесуално-следствените действия.

Това каза директорът на дирекцията комисар Мариан Михайлов. "Съдията - Мирослав Митев, е задържан за 24 часа", уточни още Михайлов. Има образувано досъдебно производство по случая.

Заради подкуп: Задържаха полицай в София

"Казусът е от компетенциите на Софийската градска прокуратура, тъй като става дума за престъпление, извършено от магистрат", обясни председателят на Окръжния съд в Търговище съдия Татяна Даскалова. 

„Колегата не е на работа тази сутрин, има насрочени второинстанционни дела за днес, те ще бъдат отложени за по-късна дата“, посочи Даскалова. По думите ѝ колегията е потресена от случилото се. 

Съдия Мирослав Митев има над 20-годишен опит в Окръжния съд в Търговище. Занимава се с наказателни дела. Близо 10 години е бил в Районния съд в Попово. 

На по-късен етап се очакват подробности по случая. По предварителна информация става дума за подкуп от 10 хил. лв. Половината от сумата е предадена на паркинг на търговска верига в областния град. 

В началото на 2021 г. Мирослав Митев бе кандидат за поста председател на Окръжния съд в Търговище. В конкуренция със съдия Татяна Даскалова той е получил два гласа от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, показва справка. 
Боряна Димитрова, БТА