/ Istock
Благотворителен базар в помощ на кучетата от общинския приют в Търговище събра над 4 500 лева. Това съобщи след края на инициативата, която се организира в навечерието на коледните и новогодишните празници, Йоанна Драгнева – председател на фондация „Нов старт за животните в нужда“. 

Организаторите на базара благодарят на всички, посетили щанда им и закупили от предлаганите стоки. Общата събрана сума от базара е 4547,40 лв.

Драгнева уточни, че по време на базара са закупени 600 кг храна за кучетата от приюта и вече е платена (1080 лв.). С друга част от парите са поръчани и платени ваксини (980 лв.) Остатъкът от сумата ще използваме в следващите седмици и месеци, отново за нуждите на кучетата, уточни тя.

Заедно успяхме да продадем близо 200 календара, които, когато планирах, дори не подозирах какъв успех ще имат. Все още имам десет налични броя, в случай че някой желае да си закупи, каза представителят на фондацията. 

Драгнева благодари на доброволците Даниела Димитрова, Тулина Стефанова Драгнева и Kosarra Di, подкрепили я в благородната кауза в помощ на четириногите. 

Отчитайки успешната акция, Драгнева добави, и тази година, през месеците февруари - март ще се включат в мартенски базар в помощ на бездомните животни и ще организират поредната безплатна кастрационна кампания за котки. 
 
Боряна Димитрова/БТА