Многократно са били подавани сигнали за агресивното му поведение
Оставиха в ареста 33-годишния мъж, заплашвал с убийство съседите си в Търговище, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем за три престъпления. Той е обвиняем за това, че многократно е отправял закани за убийство към съседи и към непълнолетни лица и че е извършил хулигански действия, в резултат на което увредил входната врата на блока, в който живеел.

Задържаха мъж за закани за убийство към съседи в Търговище (ВИДЕО)

В периода от 27 декември 2022 до 8 февруари 2023 г. 33-годишният обвиняем два пъти заплашил свои съседи с убийство и нанесъл множество удари на входната врата на блока, в който живеел, като дори я повредил.

Поведението му предизвиквало основателен страх у останалите живущи в кооперацията. Многократно са били подавани сигнали за агресивното му поведение, като при последното посещение на полицейски екип от него е бил иззет голям нож - тип „мачете“.

През лятото на 2022 г. той отправил заплаха с пистолет и към непълнолетни. Пистолетът - газов е бил иззет незабавно от органите на реда.  Обвиняемият е известен на органите на реда и е осъждан.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Съдът уважи искането за задържане и определи да остане в ареста. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.