/ iStock
Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ОДК) в Търговище отвори врати за летни занимания. Инициативата е под мотото „Лято с ОДК“ и дава възможност за създаване на нови приятелства, включва деца и ученици в интересни занимания в областта на изкуството и спорта, съобщават от институцията. 

Преподаватели от различните клубни форми предават знания, умения и емоции на включилите се в проявите. Обособени са занимания по изобразително и приложно изкуство, танцов фолклор; музика, движение, тенис на корт и художествена гимнастика. Има курсове по кариерно ориентиране, активности като баскетбол и спортна стрелба. 

По време на занятията по изобразително изкуство, заедно с преподавателите Атанас Атанасов и Ивелин Стоянов, малките гости и жители на Търговище сътвориха слънчева рисунка „На метър…”. Включилите се във ваканционната програма успяха да създадат обща рисунка, дълга повече от пет метра.

По време на един от курсовете по кариерното ориентиране децата се запознаха с мястото на животните в света на професиите от древността до наши дни и изработиха тематични цветни моливници. В парка „Юкя“ се водят заниманията по баскетбол. Треньорът Николай Златков организира различни състезания за играчите. Момичетата показват своите умения на 11 и 12 юли.

Заниманията са безплатни и ще продължат до 15 юли.
БТА