жури
жури / община Казанлък
„През изминалата вечер имахме нерегламентирано отразяване на гласове чрез скриптове“, съобщи по време на видео среща с журито на конкурса създателят на сайта за гласуване за Царица Роза 2020  queenrose.eu Станислав Иванов.

„С журито взехме решение тези гласове да не бъдат отчитани. Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, за да бъде изборът на Царица Роза честен“, увери той и обяви, че опитите за фалшиви новини, свързани с конкурса, ще бъдат предавани в съда.

Онлайн провеждането на конкурса въвежда различна ситуация на гласуване и изискваше създаването на специален сайт, напомни Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък и председател на журито.

Мнипулираните гласове ще бъдат извадени още днес, за да може всички да виждат реалните гласове, които ще бъдат отчетени накрая на класирането, а и за да не обезсърчаваме кандидатките“, коментира Николай Златанов. След приключване на конкурса ще се създаде онлайн възможност всеки да провери със собствения си имейл дали неговият глас е бил зачетен и за коя от претендентките.

Почетният гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев припомни крилатата си фраза, че „българската майка ражда най-талантливите деца в света, а сега се убеждавам – и най-красивите. Надявам се тези прекрасни момичета да имат високо самочувствие, да бъдат все така лъчезарни и да украсят света и околните светове“, пожела известният физик.

Поздрави към претендентките за проявения кураж и красиво поднесени видео визитки отправи директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев и изрази надежда вотът на хората да бъде точно отчетен, като увери, че журито ще направи всичко възможно за това Казанлък да избере почтено Царица Роза 2020.