дарение
дарение / ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари допълнителна апаратура и консумативи на обща стойност от над 95 000 лева на болницата в Гълъбово. Компанията предостави предпазни средства и животоспасяваща техника, които ще подобрят работата на медиците в битката срещу COVID-19.
 
Като част от безвъзмездната помощ бяха доставени   6 300 броя предпазни маски  от два различни типа, 120 броя лицеви шлемове, 300 броя защитни костюми, 10 000 броя ръкавици и 1000 бързи тестове за установяване на COVID-19. Болницата получи и важна медицинска апаратура – мобилни безжични монитори и централна мониторна станция за COVID - отделението, ЕКГ апарат и бифазен дефибрилатор за линейка, всичко с нужната техническа окомплектовка.
 
„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени медиците в общинската болница на град Гълъбово. Рисковете са ежедневни, и нараснаха с втория пик на пандемията, затова и отново подсигурихме най-важното във възможно най-кратки срокове. Продължаваме да работим по проект за допълнително осъвременяване на болничните системи, така че съседите ни да могат да разчитат на качествена помощ, а медиците – на професионално оборудване“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.
 
Централата дарява за втори път през изминалата година техника и консумативи на здравното заведение в Гълъбово.