/ DarikNews.bg, архив
Грози я лишаване от свобода от 3 до 12 години
Съдът постави 47-годишна жена под домашен арест, след като бе обвинена за блудство с 12-годишно момиче.  Решението за мярката за неотклонение беше взето от съда по искане на териториалното отделение в Казанлък на Районна прокуратура – Стара Загора.

Жената и момичето живеели в едно и също населено място в Казанлъшко. Обвиняемата работела в сферата на услугите и имала почти ежедневен контакт с пострадалата.

През есента на миналата година започнала да обръща специално внимание на момичето - първоначално с множество съобщения в социалните мрежи, а след това и лично – черпела я с храна и напитки, твозела я с колата си, обясняват от прокуратурата.

От втората половина на октомври 2020 г. обвиняемата започнала да извършва действия на полово удовлетворение с малолетното момиче, се казва още в съобщението на прокуратурата. Поради тази причина полицията била били сигнализирана и 47-годишната жена е задържана.

До момента тя е неосъждана. Престъплението, за което е привлечена като обвиняема, се наказва с „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години.

Взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване.