/ netinfo
24-годишен мъж е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ заради кражба на крупна сума и златни накити от къща. Обвиняемият е осъждан и има четири  присъди за престъпления против собствеността. През септември миналата година е освободен от Затвора, където лежал година и три месеца. Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

Задържаха бивш затворник заради опит за изнасилване

Кражбата била извършена на 25 юли от къща, в която пребивавала пострадалата. Жената се завърнала от чужбина, смятала да си закупи дом, а вечерта вдигнала празненство за близки и приятели. На него присъствал и обвиняемият, а след края на събирането, той влязъл през отворен прозорец на къщата и задигнал дамска чанта. В нея имало 6 300 евро и 110 грама златни накити. След разкриване на престъплението част от парите са намерени и предстои да бъдат върната на собственичката й.

Районна прокуратура протестира мярката на мъжа, задържан с безакцизен алкохол и цигари

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършени са два огледа на местопроизшествие, назначени са две дактилоскопни експертизи, едната е изготвена, назначена е съдебно оценителна експертиза и са събрани и др. писмени доказателства.

Определението на Районен съд-Казанлък подлежи на о.бжалване пред Окръжен съд-Стара Загора